خدمات قابل ارائه توسط تک ستاره ای تیبه شرح زیر:

 

سیستم عاملiosآیفون چیست و ۱۰ ویژگی مهم آن که احتمالا نمی دانستید!

 

 

سیستم عامل iOSپشتیبانی میکنند. این سیستم عامل پر طرفدار دارای یکسری ویژگی های منحصر به فرد می باشد که توانسته کاربران زیادی را مجذوب خود کند. در این مطلب ما به شما خواهیک گفت که در اصل سیستم عامل iosآیفون چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

 

معرفی خلاصه و سریع

سیستم عامل ها از مهمترین رکن برنامه یک سیستم هستند که با مدیریت کل سیستم زمینه را برای اینکه سایر برنامه های کاربردی نصب شوند فراهم می آورد. سیستم عاملiosسیستم عاملی است که بر روی گوشی ها، تبلت ها و لپتاب های شرکتاپل وجود دارد که شما از طریق آن برنامه های مختلف روی این وسایل را اجرا می کنید. iosمطابق تصویر زیر، اولین چیزی است که وقتی گوشی اپل یا آیپد خود را روشن می کنید، می بینید. زمانی که شما یک اپ یا برنامه را برای گوشی یا تبلت خود دانلود و نصب می کنید، باز هم این سیستم عامل است که آن برنامه را مدیریت می کند تا به اندازه کافی از حافظه شما استفاده کند و بدرستی اجرا شود.

 

 

محیط  سیستم عامل ها

در همه‌ی سیستم عامل‌هامعمولا دو محیط برای کاربر در نظر گرفته شده است که می‌توان از طریق آن‌ها فرمان مورد نظر را به کامپیوتر داد. این دو بخش به محیط نوشتاری و محیط گرافیکی تقسیم می‌شود. در محیط نوشتاری تمامی دستورات، فقط توسط نوشتن به رایانه داده می‌شود و هیچ محیط گرافیکی وجود ندارد. حتی در تعدادی از سیستم عامل‌هاهمچون نسخه‌های قدیمی DOS، موس قابل شناسایی نیست و تنها ابزار ورودی کیبورد است. البته در محیط ویندوزنیز در صورت باز کردن CMD، به محیطی بسیار شبیه Dosبر خواهید خورد که در اینجا نیز، فقط توسط نوشتن مستقیم دستورات، عملیات مورد نظر انجام می‌شود.سیستم عامل هااین امکان را دارند که دو محیط متفاوت که شامل یکی نوشتاری و دیگری گرافیکی می شود،را به کاربر بدهد که می‌توان از طریق آن‌ها فرمان مورد نظر را به کامپیوتر داد. این دو بخش به محیط نوشتاری و محیط گرافیکی تقسیم می‌شود. محیط نوشتاری میتوان دستورات را با نوشتن به دستگاه داد و هیچ محیط گرافیکی وجود ندارد. در محیط گرافیکی که دارای یک رابط کاربری GUI می باشند که با استفاده از آن می‌توانند توسط صفحه کلید، موس، دسته‌ی بازی و یا صفحات لمسی وارد گردند.

 

 

نکته: رابط گرافیکی یا Graphic User Interface یا به اختصار GUI مجموعه امکانات گرافیکی است که با انتقال از محیط متنی DOSبه ویندوز ۹X یعنی همان ویندوز ۹۵ و ۹۸ بهسیستم عاملهایمایکروسافت اضافه شد. این رابط های گرافیکی عبارتند از:

  • صفحه بوت یا Boot Screen

  • صفحه خوشامدگوئی ا welcome Screen

  • دسکتاپ و قالب آن یا Theme

  • محیط پنجره ای یا Windows

  • دیالوگها و کادرهای محاوره ای

  • آیکونها و کورسرها

امروزه سیستم عامل مکینتاشمخصوص رایانه‌های رومیزی ، اپلو سیستم عامل محبوب اندرویدو IOSبیشترین تمایل به محیط گرافیکی را دارند به طوریکه تقریبا دستورات نوشتاری جایی در این سیستم عامل‌هاندارد. علاوه بر نظارت نرم افزاری، کنترل سخت افزار در اختیار کامل سیستم عامل است.

سیستم عاملios

این سیستم عامل همراه ساخته شرکت اپل است که اول برای آیفون و آیپد تاچ ارائه شد ولی از آن به بعد در بقیه محصولات اپل گسترش یافت. اپل برای اینکه بتواند سیستم عامل خود را از خطر دستکاری های بی جا و بی مورد نجات دهد،استفاده از این سیستم عامل را به سخت افزارهای شخص سوم نمی دهد. این سیستم عامل فقط برای  iphoneطراحی شده است و همین باعث افزایش هماهنگی بین نرم افزارو سخت افزارمی شود . دارای نسخه های متعددی است که هر کدام از انها قابلیت ها و ویژگی های منحصر به فردی را دارا می باشد.

طراحی این سیستم عامل بر پایه رابط کاربری مستقیم (Concept of Direct Manipulation) یعنی چند لمسی بودن و استفاده کردن ار حرکات دست و انگشتان می باشد. iOS از ژیروسکوپ داخلی دیوایس های اپل پشتیبانی می کند و به حرکات دست اعم از تغییر جهت در ۳ بعد و یا تکان دادن دست عکس العمل نشان می دهد.

سیستم عامل iOSدارای ۴ قسمت مجزا می باشد:

 

 

  1. لایه اصلی که هسته سیستم عامل است

  2. لایه خدمات

  3. لایه رسانه ها

  4. لایه رویی که لایه لمسی می باشد.

سیستم عامل iOS به خاطر ویژگیهای منحصر به فردش، محبوبیت بسیاری در میان کاربران دارد.

 

مهمترین ویژگی های این سیستم عامل

۱-صفحه اصلی (Home Screen)

 

 

برنامه های نصب شده روی این سیستم عامل بر روی صفحه Home Screen نمایش داده می شوند که همان صفحه اصلی است. در پایین همین صفحه قسمتی به نام Dockیا بارانداز وجود دارد که توسط آن بدون اینکه برنامه را ببنید میتوانید برنامه دیگری بروید. برای ظاهر شدن Home Screen کافی است که دکمه فیزیکی موجود بر روی دیوایس که Home نام دارد، فشرده شود. صفحه دیگری در iOS 3به بعد نیز اضافه شده که Spotlight Searchنام دارد. این صفحه در سمت چپ صفحه اصلی وجود دارد و به کاربران این امکان را می دهد تا بتوانند میان برنامه ها، ایمیل ها، یادداشت ها، دفترچه تلفن و … به جستجو بپردازند.

 

۲- پوشه ها (Folders)

 

 

ساخته پوشه در این سیستم عامل بسیار ساده البته با کارایی بالا است . فقط کافی است آیکون ها را در حالت Jiggle Modeقرار داد و آیکونی را بر سر آیکونی دیگر کشاند تا پوشه ساخته شود. در آیفون و آیپاد می توان در یک فولدر ۱۲ برنامه قرار داد و در آیپد هم تا ۲۰ برنامه ظرفیت وجود دارد.

 

۳گزینش برنامه های کاربردی (Switching Applications)

 

 

 

برای اینکه بتوانید قسمت Dock را در پایین صفحه داشته باشید جهت گزینش برنامه های کاربردی فقط باید کمک دو بار دکمه Home را فشار دهید تا این امکان فراهم می شود تا کاربر بتواند برنامه هایی که به آنها نیاز ندارد و در حال اجرا هستند، ببندد و همچنین کنترل موزیک، صدا، نور صفحه و قفل کردن چرخش صفحه را در دست گیرد.

 

۴مرکز هشدار سیستم عامل (Notification Center)

 

 

این قسمت باید اطلاعیه هایی بود که از ایمیل، پیام کوتاه، برنامه ها و… برای کاربر ارسال می شد ذا به نمایش در بیاورد.

 

۵عملیات چند کاره (Multi Tasking)

 

 

با قابلیت Multi Taskingکاربران میتوانند تا ۷ برنامه را در پس زمینه سیستم خود پشتیبانی کنند.

 

۶مرکز بازی (Game Center)

 

 

با این قابلیت کاربرانن میتوانند با کمک Match Makingبازی های چند نفره اینترنتی انجام دهند و امتیازات خود را در Leader Boardبا دوستان خود به اشتراک بگذارند.

 

۷siri

 

 

یک نرم افزار کاربردی در این سیستم عامل است که به عنوان یک دستیار شخصی و راهنمای هوشمند می باشد.

 

 

۸اضافه شدن قابلیت های Screen TimeوApp Limits

 

 

Screen Time  وظیفه دارد به شما اعلام کند که طی چند روز اخیر شما چند ساعت وقت خود را صرف کدام نرم افزار ها کرده اید و همچنین App Limits این امکان را می دهد که شما به آن حداکثر زمان استفاده از یک نرم افزار را اعلام کنید تا با فرارسیدن آن زمان، به شما خبر دهد.

۹صفحه نمایش همیشه روشن (AOD)

 

۱۰– ویجتبرای صفحه اصلی

 

 

۱۱– نسخه ARKit 2.0 و اپلیکیشن Measure

این نرم افزار قادر خواهد بود تا اجسام را اندازه گیری کند. به عنوان مثال، با قرار دادن دوربین خود روی یک شیء، اندازه آن شیء و همچنین فاصله آن تا شما را محاسبه خواهد کرد.

قابلیت های دیگر:
اپل به سیستم عامل iOS 12 ویژگی های زیر را اضافه خواهد کرد:

  • ایموجی های بیشتر

  • والیپیپرهای جدید

  • نسخه نهایی ویژگی سلامتی باتری (Battery Health)

و در نهایت انتظار داریم که ویژگی های جزئی زیر نیز به این نسخه اضافه شوند:

  • بهبود ژست های حرکتی آیفون ایکس
    بهبود عملکرد فیس آیدی

Comments are closed.